Darček na krst. Aký zvoliť?

Sviatosť krstu je dôležitou udalosťou v živote dieťaťa. Je to oslava nového života a zároveň akt, ktorým sa dieťaťu otvárajú dvere do života viery. Niet divu, že pre veriacich rodičov je tento rituál naozaj dôležitý. Spája sa aj s oslavou a prvými darmi, ktoré dieťa vo svojom živote dostáva.

Kto by mal priniesť dar ku krstu?

Darček na krst je určený pre krstené dieťa. Nemýľte si ho preto s darmi pre mamičku! Ak vyberáte dar ku krstu, vyberajte výlučne niečo pre dieťa. Najhodnotnejší dar sa očakáva od krstných rodičov. Ich úlohou je sprevádzať dieťa počas celého života, pomáhať mu žiť život v súlade s vierou, ale zároveň byť aj jeho priateľmi, či druhými rodičmi.

Ak sa teda stanete krstnými rodičmi, očakáva sa od vás dar pre dieťa, ktorý bude hodnotnejší a zároveň aj symbolický. Mal by to byť dar, ktorý dieťa bude mať do konca života. Bude mu pripomínať nielen samotnú udalosť krstu, ale aj jeho krstných rodičov.

Samozrejme, menšie dary sa očakávajú aj od ostatných hostí, ktorí boli na krst pozvaní. Darček iste prinesú aj členovia rodiny a priatelia. Často sú týmto darčekom peniaze, za ktoré rodičia dieťaťu kúpia to, čo potrebuje. Ak nie ste krstnými rodičmi, pokojne darujte peniaze, či iné drobnosti. Krstní rodičia by však nad darom mali popremýšľať! Aké majú možnosti?

Hodnotný dar od krstných rodičov

Ako sme spomenuli, od krstných rodičov sa očakáva najhodnotnejší dar. Ideálne sú napríklad personalizované šperky pre dieťa. Veľmi obľúbené sú zlaté medailóniky s vygravírovanými iniciálkami, celým menom dieťaťa, dátumom narodenia alebo dátumom krstu.

Pre dievčatá môžete zvoliť tiež personalizované náušnice, prípadne náramok. Pre chlapcov bude vhodný personalizovaný minidisk, či prívesok palička. Možností je viacero. Skvelé na týchto šperkoch je, že sú nadčasové. Dajú sa nosiť v každom veku! Ak sa vám nápad personalizovaných šperkov ku krstu zapáčil, v e-shope https://www.eliteklenoty.sk/ nájdete bohatú ponuku rôznych typov šperkov, z ktorých si iste vyberiete.

Rate this post

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.